Belföld

MikulásGyár-részvényt vettek

A Fővárosi Szociális Depó összefogott az MTV-vel, a Vöröskereszttel, a Coca-Colával és a SuperGrouppal. Eredményeképp felépítik a MikulásGyárat a Felvonulási téren, ahol télapók fogják csomagolni az ajándékokat 70 ezer nehéz sorsú fővárosinak.

A fővárosi önkormányzat által működtetett szociális depó karácsonykor oszt ajándékot a rászorulóknak. Demszky Gábor lapunknak elmondta: eddig is adtak ajándékot a szegényeknek, a csomagokat eddig 14 cég felajánlásából állították össze. Az így összegyűjtött adományokat a Vöröskereszt budapesti szervezete juttatja el a rászorulóknak.

A MikulásGyár átlátszó épülete kétszintes lesz: a földszinten érkeznek az ajándékok (nemcsak cégek, de bárki felajánlhat ajándékot, a Vöröskereszt szerint leginkább tartós élelmiszerre van szükség), majd a vörösruhások becsomagolják őket, a kijáratnál pedig a karitatív szervezet továbbítja a csomagokat. Az épület felső szintjén pedig a Magyar Televízió közvetíti az eseményeket. A gyár szombattól kezd üzemelni, de egyelőre még nincs arról döntés, hogy a köztévé melyik műsora közvetíti majd a munkát.

A Coca-Cola kommunikációs igazgatója, Karvalics Attila szerint a cég nem reklámnak szánja a támogatást, ezért „a Mikulások sem kólás sapkában fognak dolgozni”. Az akciót sokkal inkább társadalmi befektetésnek tekinti, elmondása szerint a résztvevők ezzel „MikulásGyár-részvényt vettek”, aminek aligha lesz gazdasági haszna, de mégis fontos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik