Belföld

Eskü a Szent Korona előtt

A kettős állampolgárságról kezdeményezett tavaly december 5-i népszavazás első évfordulóján, a Szent Korona előtt tett ünnepélyes esküt a Magyarok Világszövetsége (MVSZ) tisztikarának huszonkét tagja hétfőn az Országházban.

Patrubány Miklós elnök elmondta, hogy ezzel a gesztussal szeretné az MVSZ a magyar társadalomnak egyértelművé tenni a legszentebb magyar történelmi hagyományok iránti hűségét, a magyar nemzet egységének újbóli megteremtése melletti rendületlen eltökéltségét és a magyar nemzet iránti „szolgálatra való szegődöttségét”.

Az eskü – amelyben az esküt tevők vállalják, hogy mint az MVSZ tisztségviselői, a világ magyarságának egységét, érdekét, erősödését és gyarapodását szolgálják – annak megerősítése volt, amelyet a világszövetség minden tisztségviselője megválasztásakor tesz egy tavalyi közgyűlési döntés értelmében. Patrubány a rendezvény után úgy nyilatkozott, hogy a világszövetség a magyar nemzet egységének helyreállításáról nem mond le, amíg azt meg nem valósítja.

A Magyarok Világszövetsége jövőre mindenképpen meg akarja ismételni az állampolgárságról szóló referendumot, mert úgy véli, ma már azok a magyar állampolgárok, akik kényelmességből nem mentek el szavazni, megbánták közönyüket és ma már sokkal nagyobb lenne a részvétel a népszavazáson – írja a radio.hu a Kolozsvári Krónikára hivatkozva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik