Belföld

Továbbra is csak Sólyom tudja, mikor voksolunk

Sólyom László köztársasági elnök sem Orbán Viktor Fidesz-elnökkel, sem más pártok képviselőivel nem állapodott meg a 2006-os országgyűlési választások időpontjában - közölte Wéber Ferenc, az államfő sajtófőnöke. Orbán szombaton úgy nyilatkozott: még 125 nap van hátra a választásokig.

Sólyom László korábban azokat az elveket és szempontokat hozta nyilvánosságra, amelyek alapján kitűzi a választások időpontját; az időpontokról mindenki csak a saját szakállára beszélhet – fogalmazott a sajtófőnök. Korábban Sólyom László köztársasági elnök a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, hogy a pártokkal való konzultáció nélkül írja ki a választások időpontját, amelyet egyelőre csak ő ismer – írja az MTI.

Orbán Viktor Fidesz-elnök egy szombati rendezvényen azt mondta, hogy még 125 nap van a választásokig; a nyilatkozat elhangzása után több kormánypárti politikus úgy fogalmazott: kíváncsi, tényleg 125 nap múlva tartják-e a voksolást, és arra is, honnan ismeri Orbán Viktor a választás első fordulójának időpontját.

A Fidesz elnöke az előző választások első körének évfordulójára utalt – tudatta vasárnap az FN-hez is eljuttatott közleményéban Révész Máriusz. A Fidesz szóvivője szerint a párt továbbra sem konkrét választási időponttal számol, hanem azzal, hogy amennyiben Sólyom László köztársasági elnök a törvény adta kereteken belül a lehetséges legkorábbi időpontra, akár 2006. április elsejére írja ki a választásokat, felkészült legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik