Belföld

Rogán: Blair brit cégért lobbizott?

Odaígérte-e Gyurcsány Ferenc a Budapest Airport Rt.-t a brit British Airport Authority-nek? – kérdezi Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke a miniszterelnöktől. Batiz András kormányszóvivő szerint a politikusok Budapesti tárgyalásán kizárólag az uniós költségvetésről volt szó.

Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési képviselője arra vár választ Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől, hogy a Tony Blair brit miniszterelnökkel folytatott budapesti megbeszélésén a kormányfő megígérte-e, hogy a Budapest Airportot a British Airport Authority (BAA) veheti meg. Külföldi és hazai sajtóértesülések szerint a brit kormányfő és Gyurcsány Ferenc találkozójukon kiemelt figyelmet szenteltek a Budapest Airport tervezett privatizációjának – írta Rogán Antal.

Batiz András kormányszóvivő az ellenzéki politikus közleményére úgy reagált: “Rogán Antal szavai nemcsak a magyar, de a brit miniszterelnököt is megrágalmazták”. Mint mondta, Tony Blair az Európai Unió soros elnökeként azért járt csütörtökön és pénteken Budapesten, hogy az EU 2007-2013 közötti költségvetéséről folytasson tárgyalást a magyar, illetve a visegrádi négyek többi miniszterelnökével. “Minden megbeszélésen erről volt szó, semmi másról” – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik