Belföld

Április 9-én lesznek a választások?

A Fidelitas egyik rendezvényén felszólaló Orbán Viktor szerint 125 nap van a választásokig.

A 2006-os választás a jövő nagy kérdéseiről szól; olyan tágasabb világot kell teremteni, ahol a fiatalok összes álma teljesül – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Fiatalok a változásért elnevezésű rendezvényen.


A Fidelitas által szervezett rendezvényre a Fidesz elnöke fekete pulóverben és farmernadrágban érkezett, a fiatalok felállva, tapssal köszöntötték. Orbán Viktor közölte: sokan gondolják, de tévedés az, hogy a 2006-os választás visszavágó, nem arról szól, hogy “a 2002-es választási vereséget most győzelemre akarjuk fordítani”.


A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: “125 nap van hátra a választásokig. (…) Én érzem a puskapor szagát, érzem, hogy mi van a levegőben, és higgyétek el, nagy dolgok vannak készülőben. A tavaszi szelek nagy változásokat fognak hozni, érdemes mindenkinek mozgósítani az álmait”.


A holnapról szól


Szerinte a 2006-os választás nem a tegnapról, hanem a holnapról szól.


Olyan országot kell építeni, ahová mindig érdemes visszatérni, ahonnét nem elmenekülnek az emberek, mert nincs elég állás, otthon és lehetőség – jelentette ki a volt miniszterelnök. Majd Orbán felszólította a fiatalokat, próbáljanak minél több energiát és időt kiszakítani az életükből azért, hogy a változásnak szentelhessék magukat.


A politikus arra kérte a jelenlévőket, hogy tegyenek félre minden olyan gondolatot, ami jövőbeli pozíciók megszerzéséről szól. Vagyis most, “csak a munkára összpontosítsunk” – tette hozzá Orbán, és azt javasolta, hogy félre kell tenni minden korábbi vélt, vagy valós sérelmet, mert “ha megosztottak maradunk, akkor nem tudunk sikert elérni”.


Szerinte Magyarországnak új gazdaságra, államra és politikára van szüksége, az országnak jelenleg ugyanis egyszerre “koravén és tapasztalatlan” kormánya van, amely mindig arra keresi a választ, hogy mit miért nem lehet megcsinálni.


Matthäus


A Fidelitas vendége volt Lothar Matthäs szövetségi kapitány és Nemcsák Károly színész is, velük a rendezvény műsorvezetője beszélgetett; politikáról nem esett szó. A beszélgetések végén Szijjártó Péter fidelitasos pólókat adott ajándékba a vendégeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik