Belföld

Minden választókerületben indul az MDF

Új nemzeti energiastratégiát javasol a kisebbik ellenzéki párt. Az MDF választmánya elfogadta a jelöltek listáját.

Új nemzeti energiastratégia kidolgozását javasolja az MDF – jelentette be Katona Kálmán, a párt országos választmányának elnöke.


A stratégia célja, hogy csökkenjenek az energiaárak. Ennek elérését az MDF a valódi piacnyitáson keresztül képzeli el, ahol az állam feladata, hogy szabályozó eszközökkel fenntartsa az ellátás biztonságát – tette hozzá.


A kisebbik ellenzéki párt szerint az energiahordozók ára nem lehet a szociálpolitika eszköze, a rászorulók támogatását az önkormányzatok bevonásával, a szociálpolitika eszközeivel kell megoldani. Ezen felül a kormánynak támogatnia kell a megújuló energiatermelést, ezáltal az ország energiafüggőségének csökkentését, a mezőgazdaság támogatását és a környezetvédelmet.


Képviselők


A választmányi elnök elmondta azt is: a testület az ülésen tudomásul vette az egyéni képviselőjelöltek listáját. Az alapszabály szerint a helyi szervezetek jelölését a megyei választmányok hagyják jóvá, az országos választmány pedig vétójoggal rendelkezik.


Az MDF-nek mind a 176 egyéni választókörzetben van jelöltje, közülük mintegy 11 indítását még nem véglegesítették, mivel esetükben még helyi együttműködésekről folynak tárgyalások.


Gémesi György – aki korábban cáfolta a pártból való távozásáról szóló sajtóhíreket – a választmány ülésén az MDF hivatalos képviselőjelöltjévé vált.


Vidékfejlesztés


A választmányi elnök szólt arról is, hogy az ülésen megvitatták a az MDF vidékfejlesztéssel kapcsolatos stratégiáját, valamint a Konzervatív fordulat című programtervezetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik