Belföld

Januárra elkészül az SZDSZ választási programja

"Szabadság, verseny, szolidaritás" nevet viseli az SZDSZ választási programja. A munkatervet párt országos tanácsa szombaton vitatta meg – jelentette be Kuncze Gábor, a párt elnöke.

Az országos tanács döntött, hogy január 22-re összehívja a párt küldöttgyűlését, ahol véglegesítik és elfogadják a választási programot. Addig országosan mintegy 90 helyszínen tart majd vita a program elemeiről.


Az eseményt követően beszélő Kóka János gazdasági miniszter szerint a választási program a versenyképességet és a szolidaritást nem egymással szembeállítható tényezőként kezeli, hanem hisznek abban, hogy a versenyképesség teremt fedezetet arra, hogy szolidaritási feladatoknak megfelelhessenek. Az SZDSZ programjából kiemelte az egységes 20 százalékos adó rendszerének bevezetését.


A miniszter beszélt az egészségügy átalakításának liberális elképzeléséről, amelyben a több-biztosítós modell bevezetésével jobb minőségű szolgáltatásokhoz jutnának az emberek, akiket nem betegként, hanem ügyfélként tartanának számon, és a hálapénzt felváltaná a szolgáltatási díj.


Ehhez Kuncze csak azt tette hozzá, hogy a liberálisok “nevelő célzattal” hamarosan elkészítik a több-biztosítós modellről szóló törvényjavaslatukat, hogy azt mindenki megismerhesse; mások tegyék mellé a saját koncepciójukat, hogy érdemi vita folyhasson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik