Belföld

Tavasszal kerül a parlament elé az új médiatörvény

Jövő tavasszal nyújthatja be a parlamentnek a rádiózásról és televíziózásról szóló törvény új változatának javasolt normaszövegét az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) – tudta meg a médiahatóság elnökétől az MTI.

Kovács György tájékoztatása szerint e hét elején kapta meg az ORTT a teljes szöveget az annak elkészítésére felkért szakmai testülettől. Mint mondta, az anyag áttekintése után januárban bocsátják nyilvános vitára a szöveget, amely várhatóan február végéig tart, s ennek lezárultát követően, a beérkezett észrevételek értékelése után véglegesítik azt.

Az ORTT elnöke csütörtökön, egy médiatanácskozáson beszélt arról, hogy a napokban megkapta az új médiatörvény javasolt normaszövegének teljes anyagát az Országos Rádió és Televízió Testület, amely korábban október közepét szabta benyújtási határidőül.

Másfél hónapja a szakmai grémium egyik tagja arról beszélt az MTI-nek: a médiahatóság által kitűzött október közepi időpontra elkészülnek a munkával, ám a szövegszerű benyújtás – egyebek mellett a közben kért átdolgozások miatt – pár hetet csúszhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik