Belföld

Az MSZP listáján indul Mécs Imre

A 2006-os parlamenti választásokon az MSZP listáján indul Mécs Imre - erősítette meg az MTI-nek az SZDSZ-es képviselő a Hírszerző internetes oldal információit.

“Így döntöttem, mert úgy gondoltam, hogy egyrészt a szociálliberális elvek, másrészt pedig ’56 képviselete nagyon fontos” – indokolta döntését a politikus.

Eredeti elképzelése szerint közös SZDSZ-MSZP jelöltként kívánt volna indulni a főváros I. kerületének 1-es számú választókörzetében. A liberális párt helyi szervezete támogatta a képviselő egyéni jelölését, azt az SZDSZ ügyvivői testülete is jóváhagyta, a közös jelöltséget azonban nem támogatta a vegyes körzetben szintén jelölési joggal bíró II. kerületi szervezet – részletezte a képviselő.

Mécs Imre elmondta: az MSZP már korábban felajánlotta számára, hogy színeiben induljon, mivel fontosnak tartják, hogy személyében ’56 képviselete megjelenjen a parlamentben. Arról, hogy a fővárosi vagy az országos listán kap majd helyet, még nem tárgyaltak – fűzte hozzá.

Az SZDSZ egyik alapítójaként számon tartott politikus hangsúlyozta: semmilyen körülmények között nem lép be más pártba. Döntését hétfőn este a II. kerületi csoportgyűlésen jelentette be, és a frakció keddi ülésén tájékoztatta a képviselőtársait is. 

Népszabadság indformációi szerint az SZDSZ Mécset a maga országos listáján csak a kevés eséllyel kecsegtető 25.-30. helyen indította volna, noha 2002-ben Mécsnek a 17. hely sem volt elegendő a parlamentbe jutáshoz, és csak egy visszalépés miatt kapott mandátumot.


Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke szerint sajnálatos, hogy Mécs Imre a szocialisták színeiben indul jövőre. A Népszabadságnak név nélkül nyilatkozó szabaddemokrata képviselők elmondták, hogy kevesen fogadták el a döntést, mert szerintük egzisztenciális okok miatt távozik a párt egyik alapító tagja. Mécs Imre a lapnak ezt határozottan cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik