Belföld

Nyolcan indulnak az MR elnökségéért

Nyolcan versengenek a Magyar Rádió (MR) elnöki posztjáért az immáron negyedszer kiírt pályázaton. Az előzetes híreknek megfelelően december 19-én választhatják meg a közrádió új vezetőjét.

Szerdán bontják fel a beadott pályázatokat, ekkor derülhet ki, hogy formailag hány dokumentáció érvényes, közölte Gellért Kis Gábor, a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöke. Hozzátette: a jövő hét első két napján hallgatják meg az indulókat. Az elnök azt is elmondta, december 19-én választanak az érvényes pályázatot beadó indulók közül.

Gellért Kis Gábor a jelöltekről nem kívánt nyilatkozni. Korábbi sajtóhírek szerint azonban Avanesian Alex, az MR regionális főszerkesztő-helyettese, Balogh Gábor ügyvéd, Benda László, a Magyar Televízió (MTV) külpolitikai szerkesztője, Benedikty Béla, az MR szerkesztője, B. Király Györgyi, az MR műsorvezetője, Fodor János műsorvezető, Győrffy Miklós műsorvezető-riporter, Pálffy István, az MTV Híradójának műsorvezetője, Siklós Erik riporter és Szomráky Béla, az MR volt szerkesztőségvezetője, Szayly József, a Petőfi rádió adófőszerkesztő-helyettese és Világi Gyula, az MTV külpolitikai szerkesztője tartotta fenn pályázatát. Cs. Tóth János, a Móra kiadó vezetője, valamint Hollós János, a közszolgálati médium alelnöke nem kívánt ismét részt venni a versenyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik