Belföld

Minden választókerületben önállóan indul az MVPP

Mind a 176 egyéni választókerületben önálló jelöltet indít a Magyar Vidék és Polgári Párt (MVPP) a 2006-os országgyűlési képviselőválasztáson - jelentette be Bánk Attila, a parlamenten kívüli politikai szervezet országos elnöke.

A Vidék Párt lényegében a harmadik évezred megújhodott kisgazda pártja, amelyben többen szerepet vállaltak és kaptak az FKGP, valamint a KDNP egykori meghatározó tagjai közül – hangsúlyozta a pártelnök. Az MVPP egy olyan pártszövetség, amelyben összefogtak mindazok, akik tenni akarnak a magyar vidék felzárkóztatásáért és fejlődéséért: az 1998 előtti Független Kisgazdapárt „felmorzsolása után” nincs igazi érdekképviselete a vidéknek a magyar parlamentben – tette hozzá. Ezért döntöttek úgy, hogy megalakítják a Vidék Pártot, és bíznak abban, hogy az érintett választók felismerik az MVPP jelentőségét, és szavazataikkal bejuttatják a 2006. tavaszán megalakuló új országgyűlésbe.

A jelöltek neves közéleti személyiségek, volt kisgazda és kereszténydemokrata politikusok nevét is tartalmazó névsorát a párt – választási programjával együtt – december 11-i, budapesti kongresszusa után hozza nyilvánosságra. A párt taglétszáma folyamatosan nő, jelenleg már meghaladja a 2700 főt. A kampánytervekről Bánk közölte: egy portugál szaktanácsadó cég szervezi a kampányt, és minden településre eljutnak majd az embereket megszólítani, a programot ismertetni, a jelölteket bemutatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik