Belföld

Szonda Ipsos: öt százalék a Fidesz előnye

A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 31, az MSZP-é 26 százalék, a többi párt a parlamentbe jutásért küzd - derül ki a Szonda Ipsos novemberi felméréséből.

A Népszabadságban szombaton közzétett felmérés szerint a biztos pártválasztók körében a nagyobbik ellenzéki párt támogatottsága 49 százalék, míg a nagyobbik kormánypárté 41 százalék. A Fidesz támogatóinak száma nagyjából 2,5 millió, s ebből jelenleg 1,7 millió nevezhető biztos szavazónak. A szocialisták 2,1 millió szimpatizánsából 1,4 millióra számíthatnak nagy valószínűséggel.

A biztos választók körében az SZDSZ 3, az MDF 2 százalékra számíthat a felmérés szerint. A Szonda Ipsos felméréséből az is kiderül: a 30 év alattiak körében a múlt havi 23 százalékról a korábban is jellemző 14 százalékra esett vissza az MSZP, miközben a Fidesz 31-ről 38 százalékra emelkedett. Az összes választókorú népesség körében egy hónappal korábban a Fidesz támogatottsága 29, az MSZP-é 27 százalék volt. A biztos pártválasztók között egy hónappal ezelőtt a Fidesz 47, az MSZP 44, az SZDSZ 3, az MDF 2 százalékon állt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik