Belföld

SZDSZ: nem a művészeti oktatáson kell spórolni

Az liberálisok tiltakoznak a művészeti oktatás támogatásának csökkentése ellen.

Közleményben tiltakozott vasárnap Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke amiatt, hogy a párt koalíciós partnere a művészeti oktatás normatívájának csökkentését javasolja, s ilyen indítványt terjesztett a Költségvetési Bizottság elé.

Az SZDSZ ragaszkodik ahhoz, hogy a művészeti iskolák a 2005. évi szinten részesüljenek normatív támogatásban – hangsúlyozta Kuncze Gábor. A közlemény szerint a kisebbik kormánypárt megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy a szocialisták a művészeti oktatás normatívájának csökkentését javasolják, s ilyen indítványt terjesztettek a Költségvetési Bizottság elé.

Az SZDSZ meggyőződése szerint a liberálisok és a szocialisták közötti egyeztetéseken olyan megállapodás született, amely szerint a művészeti oktatás normatívája változatlan marad. Ehhez képest, e megállapodással szemben a szocialisták olyan javaslatot terjesztettek elő, amely szerint a normatíva csak az év első felében maradna változatlan. A szocialista szándék világos: a választások után a művészeti oktatás támogatásának csökkentésére készülnek.

Az SZDSZ olyan költségvetést szeretne megszavazni, amely a bürokrácián, az államon spórol, nem pedig a művészeti oktatás intézményein – olvasható a pártelnök közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik