Belföld

Gémesi: december 5. legyen a Nemzeti Együvé Tartozás Napja

Képviselői önálló indítvány formájában arra tesz javaslatot Gémesi György MDF-es képviselő, hogy az Országgyűlés december 5-ét határozatban nyilvánítsa a Nemzeti Együvé Tartozás Napjává.

Az MTI rendelkezésére bocsátott javaslat szerint a határozattal az Országgyűlés megerősíti, hogy felelősséget érez a határon túl élő magyarság iránt, és felkéri az állami és önkormányzati szerveket, az egyházakat, a kulturális és oktatási intézményeket, valamint a civil szervezeteket arra, hogy e napról méltó módon emlékezzenek meg.

Az indítvány indoklása szerint a kettős állampolgárságról tavaly december 5-én tartott népszavazás bebizonyította, hogy a magyar nemzet a mai napig nem tudta érzelmileg feldolgozni a trianoni békediktátum következményeit.

Az indítvány szerint szükséges megtalálni a “lelki megosztottságot elmulasztó gyógyszereket”, valamint a nemzeti érdekek szolgálatában élni kell az uniós csatlakozás adta lehetőségekkel is.

A Nemzeti Együvé Tartozás Napja alkalmából december 4-én ökumenikus istentiszteletet tartanak, valamint gyermekkórusok adnak műsort Gödöllőn, a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban. A rendezvény fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök, az eseményen köszöntőt mond Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik