Belföld

Révész szerint Gyurcsány éhséglázadástól tart

Nagy bajban van az az ország, ahol a miniszterelnök nyíltan bevallja: el kell adósodni azért, hogy az éhséglázadást elkerüljük - reagált Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője Gyurcsány Ferenc kedd reggeli rádióinterjújára.

“Most kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc annyira rossznak ítéli meg az MSZP-SZDSZ-kormány három és féléves teljesítményét, hogy a lelke mélyén valójában komoly félelmei vannak, éhséglázadástól tart, és ennek elkerülése érdekében kell nyakra-főre felvenni a hiteleket” – írta a szóvivő az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A miniszterelnök interjújában kifejtette, hogy Magyarország szociális nyugalmat akar, és ez befolyásolja a költségvetés hiányát. Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádióban rámutatott, hogy figyelmeztető jelnek kell tekinteni más országok példáját. “Legyen figyelmeztető azon országok példája, ahol nem tudták a szociális szempontokat érvényesíteni, ott előbb-utóbb baj volt” – hangsúlyozta a kormányfő, aki ebben az összefüggésben korábban már többször az európai zavargásokra utalt.

Révész Máriusz közölte: a miniszterelnöknek elképzelése sincs arról, hogy Magyarország ebből a nehéz helyzetéből, amelybe három év MSZP-SZDSZ kormányzás után jutott, mi módon tud talpra állni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik