Belföld

Orbán Medgyessy ígéretére emlékeztette az MSZP-szavazókat

Orbán Viktor szerint sok szocialista elbizonytalanodott a parlamentben, amikor a Fidesz képviselői a családtámogatási rendszer kapcsán felolvasták Medgyessy Péter volt kormányfő egykori ígéreteit.

Az ellenzéki párt elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden reggel elmondta, hogy úgy látja, hogy sok szocialista elbizonytalanodott, hiszen a választópolgárok arra hatalmazták föl őket, hogy ne nyúljanak hozzá a szociális rendszerhez. Orbán Viktor idézte Medgyessy Pétert, aki szerinte azt mondta szó szerint: számomra szent és sérthetetlen az a családtámogatási rendszer, amit a polgári kormány bevezetett. Érvelése szerint ha most a szocialisták mégis hozzányúlnak ahhoz, akkor szembemennek azzal a választói akarattal, amely 2002-ben kormányra segítette őket.

Az alkotmányügyi bizottság korábbi elutasító döntése után a parlament hétfőn a Fidesz kérése ellenére sem vette tárgysorozatba a nemzeti garanciáról szóló törvényjavaslatot. Orbán Viktor ezt úgy értékelte: mintha a javaslat „el is esett volna első körben”. Hozzátette: mivel meglepte a szocialistákat az egykori ígéretek felolvasása, „ott, azon a ponton” még lát esélyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik