Belföld

Hiller: februárban indul az MSZP kampánya

Az országos listáról, a választási programról és a miniszterelnököt-jelölt személyéről döntő kongresszussal kezdi kampányát 2006 februárjában az MSZP – közölte Hiller István, a szocialista párt elnöke.

„A választási kampányunkat valamikor 2006 februárjában fogjuk elkezdeni” – mondta, de a pontos dátumot majd csak akkor határozzák meg, amikor a köztársasági elnök dönt az országgyűlési választások időpontjáról.

November elejétől az MSZP választási felkészülésének új szakasza kezdődött, amely a választási kampány kezdetéig tart: a pártelnök és a miniszterelnök országjáró körutat kezdett, amelynek keretében lakossági fórumokon, rendezvényeken találkoznak az emberekkel. Hiller elmondta: körútjának első állomása Csongrád megye, amelyet „a szocialista párt új, erős bástyájának” nevezett.

Az MSZP tárgyalásokat folytat a Szabad Demokraták Szövetségével az országgyűlési választások első fordulós indulóiról, ezek a megbeszélések azonban még nem fejeződtek be. Helyi megállapodás csak az MSZP kampányidőszakban működő legfelső döntéshozó testülete, az országos választási bizottság engedélyével lehetséges – közölte a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik