Belföld

Olvasóink kampányfogásnak tartják a garanciatörvényt

Olvasóink 45,9 százaléka jelentőség nélküli kampányfogásnak tartja Orbán Viktor garanciatörvény-javaslatát, de majdnem ugyanennyien (42,2 százalék) érzik szükségesnek a törvény megszületését is.

A garanciatörvényről szóló múlt heti kérdésünkre összesen 9304 szavazat érkezett. Gyenge fölénnyel, 4269 vokssal (45,9 százalék) győzött az a vélemény, amely szerint a garanciatörvény üres kampányfogás, semmi jelentőséget nem szabad neki tulajdonítani. Alig marad el azonban ettől azoknak az olvasóknak a száma (3924 fő, azaz 42,2 százalék), akik támogatják a volt kormányfő javaslatát, és úgy érzik, szükség van ezeknek a garanciáknak a törvénybe foglalására. 11,9 százalék (1110 fő) pedig azért nem támogatja a kezdeményezést, mert felelős politikus ilyeneket nem foglaltat törvénybe.

Szombaton egyébként végleg eldőlt, hogy a garanciatörvényből nem lesz semmi, mivel az MSZP országos választmánya – az országgyűlési frakcióval egyetértésben – elfogadhatatlannak tartja a Fidesz garanciatörvény-javaslatát. Az indoklás szerint a két párt gyermektámogatási rendszere között lényeges politikai és értékrendbeli különbség fedezhető fel, az MSZP szerint az Áder–Kövér-javaslat átjárhatatlan szakadékot teremt család és család között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik