Belföld

Nemet mondott a garanciatörvényre az MSZP

Az MSZP országos választmánya, az országgyűlési frakcióval egyetértésben, elfogadhatatlannak tartja a Fidesz garanciatörvény-javaslatát - mondta Simon Gábor, a testület elnöke a választmány szombati budapesti ülése után tartott sajtótájékoztatón.

A választmány szerint elfogadhatatlan az Áder-Kövér-féle javaslat, mert az igazságtalan – közölte Simon Gábor, utalva arra, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a választmány előtt tartott felszólalásában erről beszélt.

A Fidesz és az MSZP gyermektámogatási rendszere között lényeges politikai és értékrendbeli különbség fedezhető fel, az Áder-Kövér javaslat átjárhatatlan szakadékot teremt család és család között – mondta Simon.

A testület szociálpolitikai kérdéseket is megvitatott Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter, Korózs Lajos államtitkár és az MSZP parlamenti frakciója szakpolitikusainak részvételével.

Az MSZP legfontosabb programjának tekinti a szegénység elleni küzdelmet, az idősek helyzetének javítását, az elesettek, a rászorultak támogatását, a szociális biztonság megteremtését – közölte a testület elnöke.

Mint mondta, a szociálpolitikai kérdések megvitatása része a programalkotásnak, éppen úgy, mint a testület által már tárgyalt vidékpolitika, a nemzetpolitika, a gazdaságpolitika.

Simon közölte: a miniszter beszámolt arról, milyen lépéseket tesz a kormány a szegénység felszámolásáért, a gyermekek támogatásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik