Belföld

Újabb bombákat találtak Budapesten – állt a forgalom

Bombákat találtak a Dunában a Szabadság hídnál. A forgalom több órára megbénult a környéken.

A Szabadság híd lezárása miatt a hídon és a pesti rakparton megálltak a villamosok, és a 83-as troli. A pesti oldal ekkor információink szerint teljesen bedugult, a budai oldal járható volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy az öt aknagránátot a helyszínen fel lehet-e robbantani.

Az elmúlt néhány hétben három darab, egyenként fél tonnás rombolóbombát találtak, és emeltek ki a Duna budapesti szakaszán. Legutóbb ezen a héten hétfőn, november 14-én emeltek ki két 500 kilós II. világháborús bombát, amelyet Budapesten az Északi Összekötő Vasúti híd pillérei mellett találtak. A Dunai Flottila speciális hajójára is szükség volt a második világháborús rombolóbombák kiemeléséhez.

Az első bombát 2 és fél órás megfeszített munka után hozták a felszínre. Daruval emelték ki a vízből, és még a hajón hatástalanították a tűzszerészek. A második bombát csak délutánra sikerült a víz fölé hozni. Mindkét robbanószerkezetet egy honvédségi telepre szállították, ahol szigorú biztonsági intézkedések mellett megsemmisítették.

Október 28-án szintén egy ötszáz kilós, második világháborús bombát emeltek ki a Dunából Budapesten, az északi vasúti összekötő híd budai oldalánál pénteken. A munkálatok idején a vasúti, a hajózási és a gyalogos forgalom is szünetelt. Az amerikai romboló bombát hajón szállították az újpesti hadikikötőbe, ahol eltávolították a gyújtószerkezetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik