Belföld

Még nem érkezett meg Orbánék építési engedélye a bizottsághoz

A mai napig még nem kapta meg az Orbán Viktor és felesége tulajdonában lévő Cinege úti ingatlan érvényes építési engedélyét a volt miniszterelnök vagyonosodását vizsgáló bizottság – mondta csütörtökön az MTI-nek Szabó Zoltán.

Az Orbán-bizottság szocialista tagja úgy fogalmazott: a Fővárosi Közigazgatási Hivatal a közelmúltban jogerős döntésben kötelezte a XII. kerületi polgármesteri hivatalt, hogy adja ki az Orbán Viktor XII. kerületi ingatlanja felújításával kapcsolatos dokumentumokat. A politikus emlékeztetett arra, hogy ez a három nap ma jár le, ám az önkormányzatnál a bizottság érdeklődésére azt a választ adták: még nem kapták kézhez a határozatot.

“Az építési engedély arra kellett volna, hogy ellenőrizzük Orbán Viktor korábbi kijelentéseit” – mondta Szabó Zoltán. A volt miniszterelnök júliusi meghallgatásán azt mondta: 63 millió forintért adták el a Haris közi lakást, s a Cinege úton pedig 75 millióért vásárolták az ingatlant. Ez utóbbihoz 20 millió forint hitelt vettek fel.

A számok alapján 8 milliót fordíthattak a felújításra, s e számot kívántuk összevetni az építési engedéllyel – tette hozzá Szabó Zoltán.

“(…) mi olyan titok lehet egy építési engedélyben, amit ilyen huzavona árán lehet kiszolgáltatni? Ez kíváncsivá tette a bizottságot. Mindezek után gondosabban fogjuk megvizsgálni a dokumentumokat, amikor megkapjuk” – mondta a politikus. “Elképzelhetetlen, miért kell ezt ennyire titkolni!” – tette hozzá Szabó Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik