Belföld

Letiltották Tóth Verát a Fidesz-gyűlésről

Tóth Vera, a Megasztár első győztese nem lép fel a Fidesz nagygyűlésén. A tv2 nem engedélyezi, hogy az énekesek politikai rendezvényeken szerepeljenek. Rogán Antal viszont ezt másképp látja.

Megváltozik a Fidesz neve?

Vasárnaptól a Jövő szövetsége kiegészítéssel bővül a Fidesz neve a Magyar Hírlap információi szerint. A párt sajtóosztálya a FigyelőNetnek ezt azonban nem erősítette meg. Mint arról korábban beszámoltunk, a nagyobbik ellenzéki párt név és arculatváltoztatáson gondolkozik. Nyitrai Zsolt a Figyelőnetnek erről pár napja azt nyilatkozta: a vasárnapi szövetségi gyűlés után minden kiderül. Többek között a narancsos plakátról is lehull a lepel, és tisztán láthatjuk, mit tart a párt jónak, rossznak és milyen hibákat akar elkerülni.

Az biztos, hogy vasárnap Császár Angela és a Corneilo Tutu jazz-zenekar szórakoztatja a Fidesz szövetségi gyűlésén a résztvevőket. A rendezvény korábban beharangozott sztárvendége, Tóth Vera viszont nem lép fel. „Mint a Megasztár első győztese, tiszteletben tartom a tv2-vel kötött szerződésemet, ezért nem lépek fel a Fidesz nagygyűlésén” – mondta a FigyelőNetnek Tóth Vera. A Fidesz sajtóosztálya viszont szombaton lapunknak azt nyilatkozta, a Megasztár első nyertese is jelen lesz a rendezvényen, mert a párt szerint az énekes szerződésében nem szerepel az, hogy nem énekelhet politikai összejöveteleken. A fellépés körüli vita azért alakult ki, mert a tv2 – Caramel és Gáspár Laci után – Tóth Vera fellépését is letiltotta.

Rogán Antal pénteki sajtóközleményében azt állítja, megértené a kereskedelmi tévé álláspontját, ha az eddigi gyakorlatával nem lenne ez ellentétes. „A tv2 ismét bebizonyította, hogy kettős mércével mér” – áll Rogán sajtóközleményében, utalva arra, hogy más énekes politikai szereplését viszont engedték. Torres Dani az SZDSZ Liberális hét nevű rendezvényén lépett fel, míg Oláh Ibolya a kormány brüsszeli rendezvényén szerepelt. Gáspár Laci pedig a Kormány 100 lépés programját népszerűsítő kampányában énekelt.

Ellentmond azonban ennek, hogy legutóbb Caramelnek nem engedélyezte a kereskedelmi tévé, hogy egy rádióműsorban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök faggassa az énekest. És Gáspár Laci sem léphet fel ezen a hétvégén a Fiatal Baloldal tagtoborzó kampánynyitóján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik