Belföld

A fővárosiak Demszky eddigi tevékenységéről szavazhatnak

A fővárosiak véleményére kíváncsi a Fidesz, ezért szavazást kezdeményez Demszky Gábor főpolgármester elmúlt 15 éves tevékenységéről. Az ellenzéki párt által most indított honlapon öt kérdésre válaszolva szavazhatnak a budapestiek.

A kezdeményezés apropója az, hogy az önkormányzatok október 31-én lettek 15 évesek és pont ennyi ideje főpolgármester Demszky Gábor is.

Kupper András, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője közölte: a fopolgarmester.hu címen elérhető honlapon a budapestiek öt kérdésre igennel vagy nemmel válaszolva szavazhatnak arról, hogyan teljesítette Demszky Gábor korábbi vállalásait.

Az első kérdés a parkolási helyzetre vonatkozik, de a kérdőív felveti a bébikötvény bevezetésének elmaradását, illetve a négyes metró problémáját is. Nem teljesült az az ígéret sem, amely szerint Budapest lenne Európa kulturális fővárosa 2010-ben, és nem duplázódott meg a városi parkok és kertek aránya sem.

Krupper András szerint számos jele van annak, hogy a fővárosiak elégedetlenek Demszky Gábor tevékenységével; példaként említette, hogy a rendszerváltás óta 300 ezren költöztek el Budapestről. Összehasonlításul elmondta: az 1956-os forradalom leverése után 250 ezren hagyták el az országot. A Fidesz úgy látja, Demszky Gábor megfáradt, nem érdeklik a fővárosiak gondjai, nem érdeklődik a budapestiek problémái iránt. Ezért egy kispárnát ajándékoztak neki, hogy azon pihenjen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik