Belföld

Héberből egy diák érettségizik

Szerda reggel rendben folytatódtak az őszi érettségi írásbeli vizsgák. Latinból középszinten 17, emelt szinten öt, héber nyelven emelt szinten egy, olasz nyelvből középszinten tíz, emelt szinten 25 diák érettségizik - közölte a szaktárca az MTI-vel.

Az őszi érettségi vizsgák október 21-én kezdődtek. Nincs a diákok vizsgázását érintő jogszabályi változás a tavaszi érettségi vizsgákhoz képest, a követelmények és a szabályok azonosak. Ugyanakkor az iskolák számára az érettségi vizsgaszabályzatának (kormányrendeletnek) a módosítása új, szigorúbb rendet határoz meg a feladatlapok kibontásával kapcsolatban.

Újdonság a tételcsomagok iskolákhoz történő eljuttatásában, hogy az írásbelik előtt nem az iskolák őrzik ezeket, hanem 108 körzetközponti jegyző. Az iskolaigazgatók ott ellenőrzik előzetesen a csomagok tartalmát, és naponta reggel onnan viszik el az aznapi feladatlapokat az iskolába.

Az őszi érettségi vizsgákra 36 685-en jelentkeztek, hagyományos érettségire 19-en. Középszinten 61 tantárgyból, emelt szinten 37 tantárgyból, míg a hagyományos érettségin 19 tantárgyból jelentkeztek a diákok. A november 5-én záruló vizsgákon 40 662 vizsgát szerveznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik