Belföld

Bajnai távozik a Wallis éléről

Bajnai Gordon, a Wallis Rt. vezérigazgatója, saját kérésére 2005. december 31-ével visszavonul a cég operatív irányításából, a vezérigazgatói teendőket Gansperger Gyula veszi át.

A leköszönő igazgató úgy vélekedett, hogy a hat évvel ezelőtt kitűzött stratégai célokat mára elérte a vállalat, a Wallis stabil, nyereséges, növekedési pályán halad.


Bajnai azért kezdeményezte a visszalépését az operatív feladatok végzésétől, mert szeretné újragondolni középtávú céljait és rövid pihenőt tartani – áll a Wallis által kiadott közleményben. A vezérigazgató Veres Tiborral egyeztetve a jövőben a Wallis Igazgatóság alelnökeként tevékenykedik majd.


A Wallis csoport a 2004-es évet történetének egyik legsikeresebb éveként könyvelhette el. A tavalyi közel 5 milliárdos adózás előtti eredményt várhatóan idén is eléri a befektetőcsoport.


A működés folyamatosságára garanciát jelent az új vezérigazgató személye, aki 2003 óta dolgozik a Wallis csoportnál. Gansperger Gyula jelenleg a Wallis Rt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik