Belföld

A tüntető polgármesterek nem találkoztak Gyurcsánnyal

Közel harminc Tisza menti település polgármestere demonstrált pénteken a Parlament előtt. A tüntetők azt kérik a kormánytól, hogy biztosítson elegendő forrást a Vásárhelyi-terv folytatására a jövő évi költségvetésben.

A polgármesterek egy levelet kívántak átadni a miniszterelnöknek, vagy hivatala képviselőjének, de miután – mint mondták – nem kaptak visszajelzést, a dokumentumot Turi-Kovács Bélának, az országgyűlés környezetvédelmi bizottság elnökének adták át.

A demonstrálók attól tartanak, hogy a 2000. évihez hasonló árvíz törhet a településekre, ha nem végzik el időben a szükséges védekezési munkálatokat. Veres Nándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörü polgármestere elmondta, hogy másfél éve tárgyalnak a kormánnyal, de eddig nem jutottak eredményre. Közölte: nincsenek új követeléseik, csak azt kérik, hogy a kormány valósítsa meg a korábban, kormányhatározatban vállalt ígéreteit.

A polgármester szerint a jövő évi költségvetésben nincs elegendő forrás sem az árvízvédelmi létesítményekre, sem a kapcsolódó infrastrukturális beruházásokra, ezek között például a belvíz- vagy a szennyvízelvezetésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik