Belföld

A Fidesz bojkottálja A szólás szabadságát

A Fidesz politikusai nem vesznek részt A szólás szabadsága című műsorban, amíg a Magyar Televízió vezetése nem indít belső vizsgálatot Gyurcsány Ferenc október 23-ai interjújával kapcsolatban, és nem nyújt garanciát arra, hogy hasonló eset a jövőben ne forduljon elő.

A Fidesz közleménye szerint az MTV A szólás szabadsága című műsora – közszolgálati kötelezettségét tudatosan figyelmen kívül hagyva – szerepet vállalt Gyurcsány Ferenc október 23-i politikai színjátékában. “Gyurcsány Ferenc demokrata politikushoz méltatlan módon, saját napi politikai érdekei érvényesítésére – a parlamenti ellenzék vezető politikusainak lejáratása céljából – kampányeszközzé silányította a Magyar Televíziót.” – áll az ellenzéki párt levelében.

Október 23-án, az operaházi díszelőadás után mutatta be az MTV A szólás szabadsága című műsorát, amelyben Krizsó Szilvia “ártatlan szemekkel” érdeklődött a kormányfő Operaházban elmondott beszédéről. Mint kiderült, a felvétel órákkal azelőtt, koradélután készült.
 
Hétfőn a Parlamentben Áder János intézett kérdést a miniszterelnökhöz, amelyben a Fidesz frakcióvezetője azt tudakolta, hogyan értékelhette Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor beszédét, amikor az még el sem hangzott. A szólás szabadsága című műsort ugyanis vasárnap a kora délutáni órákban vették fel, így Gyurcsány Ferenc nem tudhatta, miről beszél majd Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.


A kormányfő válaszában elismerte, hogy az interjút valóban kora délután vették fel. Közlése szerint vasárnap délutánig lehetősége volt megismerkedni a Fidesz néhány vezetőjének, Kövér László választmányi elnöknek és Deutsch Tamásnak, az Országgyűlés fideszes alelnökének ünnepi beszédével, és ezek alapján készítették vele az interjút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik