Belföld

Polgármesterek vonulnak a Parlament elé

Véglegessé vált a Vásárhelyi-terv által érintett mintegy félszáz Tisza-menti település polgármestereinek elhatározása, pénteken a Parlament elé vonulnak. Azt követelik, hogy a kormány biztosítson pénzt a települések infrastrukturális beruházásaira.

Veres Nándor, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagykörü polgármestere elmondta: erre a figyelemfelhívó lépésre azért van szükség, mert e hónap közepén elküldött levelükre csupán a miniszterelnöki kabinettől kaptak néhány soros, semmitmondó választ. Törekvésük lényege, hogy elérjék: a kormány, korábbi ígéretéhez híven, a Tisza mentén ne csak a hat árvízapasztó vésztározót építse meg, hanem biztosítsa a szükséges települési infrastrukturális beruházások költségeit is.

Veres Nándor emlékeztetett arra, hogy miután az első határidőig, október 22-ig Gyurcsány Ferenc nem válaszolt, akciótervük értelmében hétfőn délben az egyik érintett település, Pácin polgármestere éhségsztrájkba kezdett.

Barati Attila, aki már negyedik napja nem vesz szilárd ételt magához, az MTI-nek telefonon elmondta: naponta egy palack szénsavmentes ásványvizet és egy vitamintablettát fogyaszt; amióta megkezdte éhségsztrájkját, azóta majd három kilót fogyott. Az orvos naponta eljön, megvizsgál – jegyezte meg.

Veres Nándor, Nagykörű polgármestere közölte: a péntekre tervezett csendes demonstráción kérelmező levelüket személyesen kívánják átadni a kormányfőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik