Belföld

Rogán elnézést kért Gyurcsánytól

Rogán Antal, a Fidesz-MPSZ kampányfőnöke az október 23-i ünnepi beszédében tévesen állította, hogy egy 1988-as MSZMP-rendezvényen Gyurcsány Ferenc a KISZ KB titkáraként részt vett.

A fideszes politikus levelében leírja, hogy meggyőződése szerint a politikai kultúrához kiélezett választási küzdelemben is hozzátartozik a tisztesség, így – egyéb kritikai megjegyzései fenntartása mellett – a konkrét tárgyi tévedésért elnézést kér. Gyurcsány Ferenc közleményében rendezettnek tekinti az ügyet és méltánylandónak a lépést.

A kampányfőnök Szentgotthárdon ünnepi beszédében idézte fel az 1988 novemberében a Budapest Sportcsarnokban tartott MSZMP-s rendezvényt, ahol Grósz Károly a “fehérterror veszélyéről” beszélt. Elmondta: az elnökségben ott ült Kiss Péter, akkor a budapesti KISZ-szervezet vezetője, Csizmár Gábor, a Magyar Úttörő Szövetség akkori főtitkára és Gyurcsány Ferenc, a KISZ KB volt titkára. Hozzátette: azért voltak ott, mert ők is változtatni akartak, de nem érdemben: csak akkori feletteseiket kívánták leváltani.

Rogán ezután a miniszterelnöknek elismerte tévedését: „Alkalmam volt meggyőződni róla, hogy az ominózus, 1988 novemberi sportcsarnokbéli rendezvényen az ön miniszterei, Kiss Péter és Csizmár Gábor jelen voltak, de ön nem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik