Belföld

Toronyházak épülhetnek a Lágymányosi-öbölnél

A Lágymányosi-öböl környékén akár 55 méter magas házak építését lehetővé tevő szabályozási rendeletmódosítást fogadott el a XI. kerületi képviselő-testület.

Az MSZP-SZDSZ-es többség viszont elutasította, hogy egy fideszes indítványra vizsgálóbizottság alakuljon Molnár Gyula polgármester és az Öböl XI. Kft. főtulajdonosa, Leisztinger Tamás esetleges érdekkapcsolatainak tisztázására.

Schneller Domokos fideszes képviselő az MTI-nek szerdán elmondta, hogy 3,5 milliárd forintos vagyonvesztést vélelmez annak a módszernek kapcsán, ahogy az Öböl XI. Kft.-be apportáltak önkormányzati ingatlanokat. A 2003-ban nagyszabású ingatlanfejlesztési elképzelésként beharangozott terv alapján ez év végére kellene elkészülnie a beruházás első ütemének, a szabadidőparknak, a vízi bázisnak, a dunai gyalogoshídnak. Ezekből azonban még semmi nem valósult meg, miközben 22 százalékra csökkent a kft.-ben az önkormányzat tulajdonrésze. A politikus szerint jogszerűtlenül, utólag készült értékbecslés a kft.-be apportált ingatlanokról. Kifogásolta azt is, hogy a testület nem kap érdemi információkat a kft. működéséről.

A képviselő közölte, hogy a Dombóvári út – Budafoki út – Hengermalom utca által határolt terület övezetátsorolására azáltal nyílt lehetőség, hogy a múlt hónapban a Fővárosi Közgyűlés módosította a fővárosi szabályozási kerettervet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik