Belföld

Az SZDSZ beszüntetné az Orbán és a Gyurcsány bizottságot

Az SZDSZ arra kéri az Orbán-bizottságot és az Apró-Gyurcsány-bizottságot, hogy összegezzék eddigi munkájukat, és a november végi határidő helyett október végén fejezzék be működésüket - közölték szabad demokrata képviselők az MTI-vel szerdán.

“Ami ezekben a bizottságokban folyik, az sokkal inkább politikai cirkusz, mint az igazság kiderítéséért folytatott munka” – hangsúlyozta közös közleményében Eörsi Mátyás, az Orbán-bizottság és Bőhm András, az Apró-Gyurcsány-bizottság tagja.

Mint írták, a jelenlegi és a volt miniszterelnök vagyongyarapodása nem jogi, hanem morális kérdés, amelyet nem egy “politikai cirkusz” keretében kellene tárgyalni.

Az SZDSZ szerint a két vizsgálóbizottság működése lassan értelmetlenné válik, és miután a Gyurcsány-bizottságban a konzervatív képviselők bejelentették, hogy bírósághoz fordulnak, különösen indokolatlan, hogy a kérdéssel parlamenti képviselők foglalkozzanak – áll a közleményben.

“Mi, liberálisok azt szeretnénk, ha a politika az emberek számára is fontos, tartalmi kérdésekről szólna – nem pedig arról, ahogyan szocialista és konzervatív politikusok próbálják kölcsönösen lejáratni egymást” – hangsúlyozták az SZDSZ képviselői.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik