Belföld

Televíziós vitára hívja a pártelnököket Dávid Ibolya

A Magyar Demokrata Fórum elnöke élő televíziós vitára hívta a parlamenti pártok elnökeit, amelynek célja, hogy az állampolgárok megismerjék álláspontjukat az euró 2010-es bevezetéséről.

A vitára azért van szükség, mert az MDF úgy látja: a kormányzati optimizmust az euró 2010-es bevezetésével kapcsolatban semmilyen gazdasági érv nem támasztja alá. Ezt a tényt az is igazolja, hogy a kormánypártok politikusain kívül egyetlen gazdasági elemző sem tartja reálisnak, hogy a magyar kormány 2008-ra képes lesz teljesíteni a maastrichti kritériumokat – áll Dávid Ibolya nyílt levelében.

A Magyar Demokrata Fórum szerint az embereknek joguk van pontos képet kapni arról, hogy a parlamenti pártoknak valóban fontos-e az euró 2010-es bevezetése, vagy csak a levegőbe beszélnek. Az euró mielőbbi bevezetése olyan fontos és központi kérdés az ország jövőjének szempontjából, hogy a pártoknak a Parlament szűk nyilvánosságán túllépve a televízió nyilvánossága előtt egy élő vitaműsorban kellene számot adniuk arról: mit tesznek az euró 2010-es bevezetéséért, illetve a közös valuta bevezetésének csúszása milyen veszteségeket okoz a magyar gazdaságnak és a magyar lakosságnak – áll a levélben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik