Belföld

Áder pert nyert a Magyar Hírlap ellen

A Fővárosi Bíróságon első fokon pert nyert Áder János, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Hírlappal szemben, mert a lap azt állította, hogy az ellenzéki politikus 95 millió forint értékű ingatlannal rendelkezik.

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoport sajtóirodájának az MTI-hez eljuttatott keddi közleménye úgy fogalmaz: “a Fővárosi Bíróság a mai napon ítéletet hirdetett Áder János sajtó-helyreigazítási ügyében. A Fővárosi Bíróság a Magyar Hírlap szerkesztőségét helyreigazításra kötelezte, mert a lap 2005. június 29-i számának a “Nagy kunszt: az szja-csökkentés fedezheti a luxusadót” című cikkében valótlanul állította, hogy Áder János 95 450 000 forint értékű ingatlannal rendelkezik. Az ítélet nem jogerős”.

A Magyar Hírlap említett száma “A nap témája” rovatban egy táblázatot állított össze, amely néhány – az ingatlanok esetében tervezett -, luxusadó fizetésére esélyes kormánypárti és ellenzéki képviselőt sorol fel, nevük mellett feltüntetve az ingatlan helyét, nagyságát és becsült értékét. E listában szerepel – tizenöt másik képviselő mellett – Áder János neve is.

A Magyar Hírlap a táblázat mellé megjegyezte: a képviselők vagyonnyilatkozatában feltüntetett ingatlanok értékét ingatlanszakértők által megadott kerületi átlagárak alapján becsülték meg. Megjegyezték azt is, hogy a listán szereplő képviselők nem minden esetben egyedüli tulajdonosai a nevük mellett szereplő ingatlannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik