Belföld

Újabb gyanús fővárosi tender

A csepeli szennyvíztisztító PR-tenderét annak ellenére a Cafe PR nyerte, hogy a második helyezett GJW-McCann Erickson páros 12 millió forinttal olcsóbb ajánlatot tett, ezért a vesztesek a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordultak – írja a Népszabadság Online.

Deák András, a városháza közbeszerzési bizottságának fideszes elnöke a lapnak elmondta, hogy a szennyvíztisztítóhoz kapcsolódó pályázat több helyen is sértette a közbeszerzési törvényt, ugyanis a végső döntést olyan külsősök hozták meg, akiket törvénysértően delegáltak a tender bírálóbizottságába. Ugyancsak jogszabálysértő, hogy bár a testület nyolc alkalommal ülésezett, csupán egyetlen alkalommal készült erről jegyzőkönyv.

Deák szerint további törvénysértés, hogy az ajánlatok felbontásánál használt felolvasólapon utólag módosították az ajánlati árat és díjat, amire elvileg nem lett volna lehetőség. Feltűnő az is, hogy a közbeszerzési törvény szerint a győztes legfeljebb 36 pontot kaphatott volna, ennek ellenére a Cafe PR, törvénysértő számolási módszert alkalmazva, 100,4 pontot kapott. Hozzátette: cégbírósági adatok alapján a nyertes cég egyértelműen az MSZP-hez köthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik