Belföld

Csepel csodálkozik Demszky érdeklődésén

Demszky Gábor főpolgármester szerint jogszabályba ütközhet a csepeli szigetcsúcs eladásáról szóló döntés, ezért részletes tájékoztatást kért a kerület polgármesterétől.

A főpolgármester feltételezi, hogy az eladás jelentős kárral járhat a budapesti önkormányzat eddigi tervezési, fejlesztési elképzeléseire és a közérdekre nézve. Ezért azt kéri Tóth Mihály csepeli polgármestertől, hogy a szerződés aláírása előtt adjon részletes tájékoztatást a kerületi határozattal és az ingatlaneladással kapcsolatban.

Tóth Mihály szerint már öt éve tárgyalnak a fővárossal a csepeli fejlesztésekről, amely során kiderült, hogy a városatyák soha nem vették komolyan a kerületet, és halogató magatartásuk akadályozta a városrész fejlődését.

Antidemokratikusnak tartja az ingatlaneladást Németh Szilárd, a Fidesz-MKDSZ csepeli frakcióvezetője. Szerinte ezt mutatja az is, a képviselők a október 4-én, a testületi ülés délelőttjén ismerhették meg a 11,3 milliárd forintos privatizációs javaslatot, így néhány óra alatt nem hozhattak felelős döntést. Meggyőződése, hogy a csepeli vezetők tudatosan tették az előterjesztést és a döntést is egyazon napra, mert nem akarták, hogy a képviselők megismerjék a döntés mögött húzódó visszásságokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik