Belföld

Széles Gábor figyelmet kér

Médiabirodalmat épít Széles Gábor. Tévét indított, megvette a Magyar Hírlapot, egy újabb tévé indítását tervezi. Mint a Népszabadság keddi számában mondja, nincsenek politikai ambíciói, de szeretné, ha a politika jobban figyelne a véleményére.

A Gyáriparosok Országos Szövetségének vezetője elmondta, elsősorban azért kezdett médiacentrum építésébe, mert a gyerekei művészemberek, és ezzel olyan örökséget kapnak, amellyel szívesen foglalkoznak.
Emellett üzletileg is átgondolta a befektetéseket: „Ha egy kis csatornánál beruházok 500 milliót, ehhez pedig 150 milliós nyereséget tervezek, akkor a befektetés három-négy év alatt megtérül. A digitális televíziózás új korszakot hoz, látványos és gyors változások kezdődnek. Nem is csatornák, hanem műsorok versenyeznek majd, a reklámpercek értéke pedig a rákattintásoktól függ. Ráadásul egy kiépített bázison könnyen indítható újabb csatorna.”

Széles a vállalatainál kezdetben mindig részt vesz a napi feladatok megoldásában, majd ahogy stabilizálódik a helyzet, inkább csak a közép- és hosszú távú stratégiával foglalkozik. Így lesz ez, mint mondja, az Echónál és a Magyar Hírlapnál is. A lap liberális szellemiségén nem akar változtatni, sőt sokkal keményebb liberális lapot szeretne készíteni, de úgy, hogy a jobb- és a baloldal véleménye is megjelenjen.

Az Echo Tv alaptőkéje ötszázmillió, az életmód Vital tévéé 70 millió, a Magyar Hírlap pedig százmillió forintos hitelt kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik