Belföld

Tovább hasadhat az MDF

A Heti Válasz információi szerint Gémesi György és Sisák Imre az MDF képviselőcsoportjának elhagyására készül, hogy 2006-ban Fidesz színekben induljon. A pártelnök jövőre megcélozhatja a főpolgármesteri tisztséget – írja a hetilap csütörtöki számában.

Gémesi gödöllői körzete azon kevés választókerület egyike, ahol a Fidesz egyelőre nem nevezett ki választókerületi elnököt, más szóval leendő 2006-os képviselőjelöltet. Ez már önmagában is árulkodó jel. A nemrégiben még az MDF alelnöki tisztségét betöltő, ma is a párt elnökségében ülő gödöllői polgármester a színfalak mögött el is kezdte az egyeztetést a Fidesszel 2006-os képviselői helyéről. A „tájékozódó megbeszélések” tényét a Heti Válasz kérdésére Gémesi György elismerte, ám mint fogalmazott, csupán a jobboldal győzelmi esélyeit szem előtt tartva kezdett tárgyalásokba.

A pásztói polgármester, a mátrakeresztesi árvíz után országosan ismertté vált Sisák Imre szintén Fidesz színekben indul jövőre és mások is kihátrálni látszanak Dávid Ibolya mögül.

A nemzeti fórumosok körében az a hír járja, hogy Antall József özvegye – az állítólagos visszásságok miatt – meg kívánja vonni a névhasználati jogot a néhai miniszterelnökről elnevezett MDF-pártalapítványtól. Annyi bizonyos, hogy a közelmúltban Klára asszony és Péter fia is találkozott Horváth Balázzsal, Dávid Ibolya leghangosabb bírálójával. Egy ilyen bejelentés mindenesetre sokkszerűen is érinthetné a pártelnököt, hiszen nem utolsósorban az Antall család jelenléte volt hivatott legitimálni Dávid Ibolya politikáját, bizonyítandó, hogy nem a pártelnök, hanem Lezsák Sándor és csoportja távolodott el a „valódi MDF” szellemiségétől – írja a Heti Válasz.


Az MDF sajtóirodája az MTI megkeresésére szerdán azt közölte: az MDF iránt megmutatkozó egyre nagyobb szimpátia akkora zavart okoz a riválisoknál, hogy képtelen vádakkal, pletykákkal, hamis állításokkal igyekeznek lejáratni a pártot és vezetőit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik