Belföld

Görögországba tart Matthäus

Eleinte hevesen cáfolta, most azonban már egyre jobban körvonalazódik, hogy a magyar labdarugó-válogatott kapitánya a PAOK Szaloniki csapatánál folytatja a pályafutását. Végleges döntés napokon belül várható – írja a kicker.

„Nem szerettem, amikor az én sorsom a spekulációk tárgya. Egyértelműen elhatárolódom ezektől a híresztelésektől.” – így nyilatkozott Matthäus a hétvégén, miután a görög sajtóban megjelent, hogy ő lehet a csalódást keltő UEFA-kupa szereplés miatt elbocsátott Nikosz Karageorgiou utódja.

Kedden este a 44 éves edző bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatott a görög élvonalban szereplő klub vezetőivel. „A megbeszélések jól haladnak, de még jó néhány kérdésben nem állapodtunk meg” – nyilatkozta Matthäus. Saját elmondása szerint az elkövetkező 7-10 napban dönt a kérdésben. Vasárnap ismét a görög városba várják 1990 világbajnokát, aki megtekinti a csapat bajnoki mérkőzését. Amennyiben sikerül akkor megállapodnia a PAOK vezetőivel, hétfőn mutatják be a sajtónak az új edzőt.

A német edzőnek sem sikerült az a bravúr, amire a magyar focirajongók már évek óta várnak: a nemzeti tizenegy évtizedek óta nem tudott kijutni egy világversenyre sem. Matthäus szerződése a 2006-os világbajnoki selejtezők befejeztéig szól, de több oldalról is jelezték már, hogy a német edző tovább maradhatna. Hivatalosan az MLSZ a két további, számukra már tárgytalan selejtező után ülne le Matthäusszal tárgyalni.

A Szaloniki mellesleg már 2002-ben megkereste az egykori kiválóságot, ám akkor Matthäus elutasította a görögök ajánlatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik