Belföld

Vadai Ágnes lehet az Orbán-bizottság elnöke

Vadai Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője lehet az Orbán-család gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság elnöke – erősítette meg az MTI értesülését Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Tehetséges, hozzáértő, nem támadható – indokolta a politikus a frakció döntését. Elmondta: az előterjesztésről a nap folyamán, a határozathozatalok között szavaz az Országgyűlés.

A vizsgálóbizottság elnökének az Országgyűlés eredetileg Molnár Lászlót (MSZP) választotta meg, akiről azonban kiderült, hogy korábban a bíróság jogerősen elítélte, ezért visszalépett a bizottság üléseinek vezetésétől, helyette Szabó Zoltán (MSZP) látta el ideiglenesen ezt a tisztet.

Arra a kérdésre, hogy Szabó Zoltán azért nem lett-e az Orbán-bizottság elnöke, mert a képviselő augusztus elején egy közúti ellenőrzés során nem fújta meg az alkoholszondát, Göndör István azt mondta: a képviselőnek nem volt ambíciója az elnöki posztra.

Vadai Ágnes új tag lehet az Orbán-család meggazdagodását vizsgáló bizottságban, eddig az Apró-Gyurcsány érdekkör meggazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság tagjaként dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik