Belföld

Busszal ütközött egy kamion Budapesten

Tizenketten, közöttük tizenéves diákok is megsérültek, amikor egy kék busz és egy kamion összeütközött Budapesten a Nagykőrösi út és a Határ út kereszteződésében hétfőn reggel.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a sérültek egyike sincs életveszélyben. Hat mentőautó látta el őket a helyszínen. Többeket zúzódásokkal, kisebb sebekkel, illetve törés gyanújával a Merényi Gusztáv Kórházba szállítottak. Tizennégy év alatti sérültet nem vittek kórházba  – mondta.


Az MTI helyszínen lévő tudósítója azt jelentette: a mentők megvizsgáltak egy hatéves gyermeket is, akire a baleset során több utas ráesett, de ő nem sérült meg, így édesanyjával együtt hazaengedték. Hozzátette: a mentők egymás után látták el a kiérkező mentőautóknál sorakozó, kisebb, vérzéses fej- és kézsérülést szenvedett sérülteket.


A Gloriett jelzésű, a Kispest, Határ út és a Gloriett Lakótelep között közlekedő gyorsjárati autóbusz egy magyar rendszámú kamionnal ütközött; a balesetben két személygépkocsi is összetört. Mihálszky Géza, a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Rt. fődiszpécsere elmondta:a busz a lámpánál állt, úgy rohant bele hátulról a kamion, ami nekitolta a buszt három, szintén álló személyautónak. A háromból két autó megsérült. A busz hátsó része teljesen összeroncsolódott, hátsó ablakának üvegszilánkjai a közepéig beterítették a járművet. Bartha László százados, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese elmondta: a busz és az autók a lámpánál várakoztak. Az elsődleges vizsgálatok megállapították, hogy az ütközés a kamion vezetőjének hibájából történt. A személyautókban ülők közül senki sem sérült meg.


A reggel fél nyolc körül történt balesetet követően, amely mely egy sávot elfoglalt és a városközpontba vezető oldalon dugót okozott, 8.20-ra befejezte a rendőrség a helyszínelést, 8.30-kor pedig már a kamiont is elszállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik