Belföld

Segítség a rászorulóknak

Több mint 5000 tan-, illetve egyéb szakkönyv, szépirodalmi mű közül válogathatnak az érdeklődők a Marczibányi téren szombaton megrendezendő karitatív börzén. Az akciót Horváth Csaba, II. kerületi polgármester és Molnár Zsolt szoc

A karitatív akció augusztusban indult útjának. A kezdeményezők levélben kérték a kerületi lakosok segítségét ahhoz, hogy a rászoruló fiataloknak tankönyveket, az idősebbeknek szépirodalmi és szakkönyveket gyűjtsenek. Az adakozók helyzetét jelentősen megkönnyítette, hogy a fiatalok egész nap telefonon fogadták a bejelentéseket és kérésre elszállították a felajánlott könyveket, talán ezért volt a megszokottnál is sikeresebb az akció. A megmaradt könyvek egy részét várhatóan a határon túlra juttatja el a II. kerületi önkormányzat.

Molnár Zsolt elmondta, hogy a kerületben rendszeressé kívánják tenni a jövőben a segítségnyújtást, ehhez civil szervezetek segítségét is kérte. A kerület polgárai aktívan részt vettek az MSZP Karitatív Tagozata által indított „Remény-sugár Erdélyért” akcióban is, aminek eredményeként több kamiont is indítottak már az esőzések által sújtott határon túli területekre. A könyvbörze mintájára a közeljövőben ruhaakciót szerveznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik