Belföld

Új kéz osztja a pénzt a médiumoknak

Dömény Pétert választotta a Műsorszolgáltatási Alap igazgatójává az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) - közölte Vékony Éva szóvivő.

A tanácskozás egyik, neve mellőzését kérő résztvevőjének közlése szerint a testület négy tagja szavazott igennel, míg a Fidesz által delegált Szalai Annamária tartózkodott a voksolásnál. Hozzátette, a határozatlan időre szóló igazgatói megbízatás szeptember 15-től érvényes.

Az MTI korábbi információja szerint Dömény Péter mellett a nap folyamán Belénessy Csaba, a Duna Televízió volt alelnöke, valamint Szayly József, a Magyar Rádió Petőfi adójának – jelenleg a közszolgálati médium elnöki posztjára is pályázó – főszerkesztő-helyettese elképzeléseit hallgatta meg az ORTT csütörtökön.

A posztra július elején írt ki pályázatot az ORTT, amely június 23-án váltotta le Székely Gabriellát, a Műsorszolgáltatási Alap addigi igazgatóját, és egyidejűleg Balla Györgyöt, az alap igazgatóhelyettesét bízta meg a vezetői feladatok ellátásával. A távozás indokáról a szóvivő akkor annyit mondott: az irodalmi művek népszerűsítésére kiírt pályázat kapcsán felvetődött, hogy “esetlegesen sérült a pályázat tisztasága”, erre utaló produceri bejelentéseket kaptak.

Az ORTT által kezelt Műsorszolgáltatási Alap elkülönített pénzalap, amelynek a médiatörvényben rögzített feladata “a közszolgálati műsorszolgáltatás, a közműsor-szolgáltatók, a nem nyereségérdekelt műsorszolgáltatók, a közszolgálati műsorok és műsorszámok támogatása, a kultúra megőrzése és továbbfejlesztése, a műsorok sokszínűségének biztosítása”, valamint a törvényben meghatározott egyéb célok támogatása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik