Belföld

MR: a nagykuratórium dönthet az ügyvezetőről

A Magyar Rádió (MR) nagykuratóriumának hétfői ülésén a Népszava információi szerint a civil kurátorok kezdeményezni fogják a hetek óta tartó ügyvezetői vita napirendre vételét. Az ülés célja, hogy a társadalmi kurátorok megismerkedhessenek a hat elnökségi pályázóval.

A nagykuratórium napirendjén az elnökségre pályázók meghallgatása szerepel, a testület előtt Balogh Gábor ügyvéd, Benda László, az MTV külpolitikai szerkesztője, Hollós János, az MR alelnöke, Szayly József, a Petőfi adófőszerkesztő-helyettese, Cs. Tóth János, a Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és Világi Gyula, az MTV kiemelt szerkesztője fejtheti ki az elképzeléseit.

Vélhetően a mai nagykuratóriumi ülésen tovább folytatódik a közrádió ügyvezetése körül kialakult állóháború. A Hollós János alelnök, Mészáros László, az MR Közalapítvány Ellenőrző Testületének elnöke és Gellért Kis Gábor által kért törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatása után a Legfőbb Ügyészség (LÜ) magánjogi főosztályának vezetője úgy foglalt állást: a távozó rádióelnök, Kondor Katalin nem volt jogosult kinevezni utódát, de a kuratórium elnöksége sem jelölhet ki tulajdonosi megbízottat. Mivel nincs erre szabályozás, az MR Rt. alapító okiratának módosításával a nagykuratórium határozhat a kérdésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik