Belföld

Magyar: jövőre megfelelünk a bolognai céloknak

Meg kell teremteni a feltételeket, hogy a magyar felsőoktatás az Európai Unió teljes jogú tagjává váljon, a felsőoktatásban végrehajtandó reformok ezt a célt szolgálják - mondta Magyar Bálint az országos tanévnyitón, a budapesti Műegyetemen hétfőn.

Az oktatási tárca vezetője kiemelte: jövőre minden egyetemen és főiskolán az angolszász képzési modell alapján, a bolognai folyamatnak megfelelően folyik majd az oktatás. A többciklusú lineáris képzés egyszerre egyesíti a tömeg- és az elitképzés igényeit – mutatott rá Magyar Bálint.

Gyurcsány Ferenc a Műegyetemen tartott ünnepségen arra bíztatta a fiatalokat, ne érjék be annyival, hogy félévről félévre csak a kötelező penzumot teljesítsék. Hangsúlyozta: „találjanak rá arra, amiben kiválóak lesznek, találják meg azt, amiben mások felnéznek önökre”. Az első állásinterjún nem az lesz a kérdés, hogy milyen volt a végbizonyítvány, hanem azt kell tudniuk mondani: van valami, amiben annyira jók, hogy az alapján szükség lesz rájuk – tette hozzá a kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik