Belföld

Az MTV idén már nem indít új csatornát

Idén nem indul el a Magyar Televízió közéleti csatornája - mondta a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának pénteki ülése után a testület több, név nélkül nyilatkozó tagja az MTI-nek.

Szerintük Rudi Zoltán tévéelnök ezt azzal indokolta a tanácskozáson, hogy nincs meg az új adó működtetésének anyagi fedezete. Arról, hogy mikor jelentkezhet az m3 névre keresztelt csatorna, a vezető nem nyilatkozott – közölték.

Az MTV élére tavaly márciusban megválasztott Rudi Zoltán erre az évre tervezte a pályázatában vázolt több tematikus csatorna közül az első, a közéleti, hír- és információs adó beindítását. Korábbi sajtóhírek március közepére, majd őszre tették a start időpontját.

Ezek alapján úgy tűnik, bár a pénzügyi kérdések mellett jogi problémák is akadályozzák az m3 sugárzásának megkezdését, hiába volt indulásra kész a csatorna már közel egy hónappal ezelőtt, a szükséges 600 millió forintot nem sikerült előteremtenie a köztévé vezetésének.

Július végén Csorba Mária, az MTV pr-menedzsere még úgy nyilatkozott lapunknak, hogy „a szeptemberben induló m3 a tervek szerint élő közvetítésekkel fog szolgálni a Magyar Köztársaság Országgyűlésének plenáris és rendkívüli üléseiről, illetve rendkívüli esetekben közvetíti majd a bizottságok munkáját is”.  Az m3 csatornára vonatkozó termek között szerepelt, hogy megjelennek majd a Magyar Televízió hír- és hírháttérműsorai – mint a Híradó, a Parlamenti Napló, a Kormányváró és az Este –, gazdasági műsorai és európai uniós tájékoztató műsorai is. A fennmaradó műsoridőben pedig beszélgetések, elemzések és viták lesznek láthatóak. Hogy mikortól, azt még nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik