Belföld

A K&H Bank felső vezetése is tudott Kulcsár üzelmeiről

A Népszava birtokába került dokumentumok szerint a K&H Bank felső vezetése tette lehetővé Kulcsár Attila számára, hogy tovább folytathatta törvénysértő tranzakciót a K&H és az ABN Amro Bank egyesülése után.

A lap pénteki számában beszámolt arról, hogy egy tőkepiaci szakértői vélemény szerint az álbróker és személyi asszisztense nem elszigetelten hajtott végre a kiemelt ügyfélszámlákon jogosulatlan tranzakciókat, hanem a bank felső vezetése és ezen belül is a bank vezérigazgatójának tudomásával. A szakértő azt is leszögezi, hogy Kulcsár Attila nem tévesztette meg a bank vezetőit, ugyanakkor az ügyfeleket félrevezette, tévedésben tartotta az ügyfélszámla tekintetében.

Kulcsár ezzel szemben egyik vallomásában azt állította, hogy Rejtő E. Tibor nem vett részt a törvénytelen ügyletekben, azokról nem tudott, mint mondta, „én csaptam be őt, mert a véletlenül hozzám került aláírását felhasználva készítettem iratokat.” A tőkepiaci szakértő viszont úgy foglalt állást, hogy nem csak a K&H felső vezetői, hanem a tulajdonos KBC-nél is volt tudomásuk a kétes ügyletekről.

Rejtő E. Tibor ellen az ügyészség elsősorban azért emelt vádat, mert aláírt egy olyan, Kulcsártól származó e-mailt, amelyben megtiltották a banki munkatársaknak kimutatások készítését Kulcsár ügyfeleinek számláiról, mert azokat az álbróker személyesen egyezteti a befektetőkkel. Ez ellentmond a bank belső szabályzatának is. A bank több alkalmazottja jelezte korábban a bank vezetőinek Kulcsár jogellenes lépéseit, de Rejtő levelét senki nem vonhatta kétségbe.

A Népszava úgy tudja, hogy újabb tőkepiaci szakértői vélemény is készülhet a bírósági eljárás előtt


Ajánlott videó

Olvasói sztorik