Belföld

A kormány szerint sikeres volt az sms-kampány

A kormány sikerként értékeli az sms-kampányt, teljesült az a kormányzati szándék, hogy együtt gondolkodjon az ország - mondta Batiz András kormányszóvivő szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatón Budapesten.

25 ezer vélemény, sms érkezett a kormányhoz a hat kérdés kapcsán, de sok százezer ember értesült a különböző kérdésekről – mondta a szóvivő. A 41 millió forint összköltségű kampány során feltett hat kérdésből ötnél a válaszok több mint 75 százaléka az igen mellett szólt. Egyetlen kérdés volt, ami egy pohár sör vagy bor elfogyasztása és a vezetés kapcsolatát vizsgálta, ahol 60-40 százalékos arányban a nemek kerekedtek felül – ismertette Batiz András.


Elmondta: bár jogalkotási kötelezettségről nem volt és nincs is szó, a kérdések kapcsán az érintett tárcáknál szakmai munka indul. A cselekvési lehetőségek felmérésére másfél hónap áll a tárca vezetők rendelkezésére.


Batiz András elmondta: erős kormányzati szándék van a lépések megtételére egyebek mellett az ingyenes reklámújságok, az áfa csökkentés után a régi ár feltüntetése, a szűrő vizsgálaton résztvevők előnyben részesítése, valamint az iskolai büfék kínálatának kérdése kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik