Belföld

Karsaival, de Zuschlag nélkül indul az MSZP 2006-ban

Vasárnaptól gőzerővel beindul az MSZP kampánya. A párt – két hely híján – már feltöltötte egyéni választókerületi listáját. Egyedül Nagykanizsa és Kiskunhalas kérdéses még, Karsai József azonban már biztosan indul.

Szekeres Imre, a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettese szerdán az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy emberközeli, a mindennapi problémákkal foglalkozó kampányra készülnek, melynek jelentős állomása lesz a szeptember 4-ei politikai évadnyitó lesz. A vasárnapi találkozó után, hétfőn a párt frakcióülést tart, és ezzel elkezdődik a kemény munka.

Szekeres Imre arról is beszámolt, hogy gyakorlatilag lezárult az egyéni jelöltállítás folyamata. Kedd este az országos elnökség ugyanis – négyből – két kérdéses személyről is döntött. Így támogatta Alexa György indulását a fővárosi 25. számú választókerületben, és Karsai József indulását a Békés megyei 7. számú (Mezőkovácsháza) választókerületben. Így már csak két választókerületben nincs biztos induló: Nagykanizsán Göndör István helyére keresnek valakit, Kiskunhalason pedig Zuschlag János visszalépésével biztossá vált, hogy új arcot indítanak. Szekeres Imre reményei szerint azonban két héten belül ezeket a helyeket is feltöltik.

Szekeres Imre szerint a stabilitást jelzi, hogy a 2002-es választáson egyéni mandátumot szerzett 79 képviselőjelölt 90 százaléka újraindul. Ugyanakkor 54 új képviselőjelölt is megméreti magát 2006-ban a szocialisták támogatásával, tehát egy új generáció is belép a politika porondjára.

Az MSZP elnökhelyettese a koalíciós partnerrel történő egyeztetésekről elmondta, hogy a két párt vezetése szeptemberben fog majd arról tárgyalni, hogy az ilyen együttműködéseknek mi legyen a formája, és mi legyen a pontos szabálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik