Belföld

FKGP: újabb viták

Az alapszevezeti kongresszuson sem tisztázódott, hogy pontosan ki is most az FKGP legitim elnöke. A mai esemény sem múlt el viták és szóváltások nélkül.

Többségükben Kovács István József pártelnök elleni bizalmatlansági indítványt írtak alá a megjelentek a Független Kisgazdapárt XVIII. kerületi szervezete által szervezett szombati “alapszervezeti kongresszuson”, amelyre a XVIII. kerületi székházban került sor.

Engelmann József, a kerületi szervezet július 30. és augusztus 12. között az Országház előtt éhségsztrájkot folytatott elnöke a rendezvény utáni sajtótájékoztatón eredményesnek nevezte a fórumot.

Megjegyezte, hogy a rendezvény részvevői, várva a hatóságok nyomozati munkájának befejezését, elutasítják az FKGP székházának eladását.

Engelmann József közölte, hogy a pártalkotmány értelmében a székház, ingatlanok eladására és más fontos döntésekre csak a nagyválasztmány jogosult.

A szombati tanácskozáson szeptember 17-re országos nagygyűlést kezdeményeztek, amelyre – Engelmann József közlése szerint – Kovács István József is “rászervezett” egy másikat, Szolnok városában.

A kerületi elnök tájékoztatott arról: várják a legfelsőbb bírósági felülvizsgálat befejezését, amely pontot tesz a pártelnöki jogi problémákra. Jelenleg Kovács István József be van jegyezve pártelnökként, de a Fővárosi Bíróság – nem jogerősen – illegitimnek találta a választást lebonyolító nagyválasztmányi ülést – tette hozzá.

A korábbi pártelnöki aspiráns, Hegedűs Péter elnöksége sem jogerős.

Engelmann József hozzáfűzte, hogy Kovács István József szombaton a párt székházában egy másik fórumot hívott össze, párhuzamosan az alapszervezeti kongresszussal.

A kerületi elnök idézte a pártalkotmány azon pontjait, amelyek értelmében rendkívüli szituációkban a tagság, az alapszervezetek vehetik kezükbe a kezdeményezést.

Elmondta: eddig egyszer, 1947-ben tartottak ilyen kongresszust, amikor a párt “meg akarta szólítani a kisembereket”.

A szombaton egybegyűltek Engelmann József számításai szerint a párttagság 75-85 százalékát reprezentálták, Budapestet, valamint több megyét képviselve.

A sajtótájékoztatón szóváltás alakult ki Engelmann József és Takács András, az FKGP – a rendezvényen párttagként megjelent – szóvivője között, akinek információi szerint a székház említett eladását az motiválja, hogy a pártnak legyen pénze a 2006-os országgyűlési választásokra.

Engelmann József szerint viszont Kovács István József kezdeményezéséről van szó.

Közölte: fontolgatja, hogy ő is beszáll a perekbe, és bizonyítani tudja a bejegyzett pártelnök csalásait, illetve hogy félrevezette a bíróságot.

Engelmann József az MTI kérdésére elmondta: éhségsztrájkja hozott eredményeket, abban az időszakban történt a Fővárosi Bíróság említett döntése is.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.