Belföld

Még keresik az államfői rezidenciát

A kormány, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) és az államfő megállapodásától függ, hogy hol lesz a Sólyom László rezidenciája - közölte László Boglár újságírói kérdésre pénteki sajtótájékoztatóján.

Sólyom László az osztrák államfővel közösen tartott pénteki sajtóértekezletén Bécsben arra az újságírói kérdésre, eldöntötte-e már, hogy hol lesz az elnöki rezidencia, azt mondta: “az, hogy hol lesz a rezidencia, nem én döntöm el, hanem a kormány”. Arra a felvetésre, hogy a Béla király úti rezidenciát fogja-e elfoglalni, az államfő úgy válaszolt: ha a kormány úgy határoz, hogy az eddigi rezidencia megmarad, és az lesz a Magyar Köztársaság elnökének mindenkori lakóhelye, magától értetődően elfogadom.

Egy újsághír szerint, a korábbi hírekkel ellentétben mégsem lesz a Magyar Fejlesztési Banké a Béla király úti ingatlanegyüttes. A bank és a KVI közötti megállapodás – tekintettel arra, hogy a bank kétmilliárd forintos előleget adott az ingatlanegyüttesre – a kormányszóvivő szerint függ Sólyom László döntésétől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik